Skip to content

Hilversum, Netherlands

2011 May 10

A fost un road trip in toata regula, un amabil Nisan X – trail ne-a dus pana in locul asta  – zic amabil pentru ca, in afara de gropile specific romanesti le-a suportat, la viteze maaari de tot si pe cele de pe auobahn, in Germania pentru ca, da, exista si acolo, numai ca acolo se lucreaza la ele :). Pana acolo ok, Ungaria, Austria, Germania…nice…socul major insa pentru mine a fost Olanda. Cand or sa se mai aseze impresiile o sa va mai povestesc si de ce, da’ pana una alta sa va arat cateva imagini.  Sa va mai spun si ca, de data asta,  nu m-a insotit batranul meu Canon 5D ci un haios si neasteptat de util Panasonic LX 3, neasteptat pentru ca, desi a creat multe valuri, jucaria asta mi-a dat tot timpul oarece neincredere in concept – ok, super obiectiv deschis la f 2 dar captor mic 🙁 – si asta se vede f bine la ISO mare – asta pentru fotografii din voi. Da’ ma rog, nu asta era scopul noteleor de fata.

Despre Hilversum nu va pot zice decat ca este un mic orasel superb in care mi-ar placea sa traiesc. Mi-au redefinit brusc acceptiunea de spatiu urban olandezii astia :). Aa, tot incercam sa va spun ca e un satelit al Amsterdamului, ca arthitectura e geniala si totul e la scara foarte umana – incepand cu importanta data bicicletei ca mijloc de transport – si asta se simte inclusiv in desenul special al retelei rutiere.

cutii postale

Cam asa arata intrarea intr-un bloc. O chestie care usureaza si munca postasului 🙂

Una din micile piete, Hilversum

Asta am vazut dimineata pe geam 🙂

Cred ca asta caracterizeaza mai bine Olanda la ora actuala decat morile de vant.

A home.

Tipic olandeza ''vitrina'' asta si la fel de tipic sa nu vezi ferestrele mari obturate de perdele sau altfel de briz brizuri.

casa oarecare in Hilversum

Gazda mea la Hilversum mi-a zis ca asta e un exemplu tipic de fusion intre arhitectura lor ''clasica'' si elemente moderne. Me like si am zis sa va arat si voua 🙂

Cam atat pe azi, revin, ca mai am sa va arat :).

In discutiile cu prietenii revine obsedant povestea cu plecatul (din tara romaneasca). Tot ce pot spune e ca incepand cu Szgeged, da,  in Ungaria, copiii – clasa I ii, a II a, mergeau pe biciclete, singuri, spre scoala…hmmm. Atat.

Comments are closed.