Skip to content

5D Mark III

2012 March 5

L-am vazut, l-am atins :), m-am uitat prin vizorul lui si toate astea intr-un eveniment care i-a mirat pe multi: un aparat pre production prezent in Romania la 3 zile dupa lansarea mondiala, ooo da, de data asta oamenii de la Canon Romania au de ce sa fie mandri :)!

No, ce va pot spune e ca am tras la ISO 10 000 – zece mii – o valoare aberanta in 99% dintre situatiile ”fotografice” si imaginea arata impecabil, din pacate numai pe monitorul lui Mark III pentru ca n-am avut voie sa inseram propriile carduri. Asta insa va deveni, probabil, ceva banal de aici incolo, mai important mi se pare ca cei de la Canon s-au hotarat sa ”rupa pisica” si sa doteze aparatul asta – care stralucea la calitatea imaginii de la prima sa ”incarnare” – cu sistemul de focus de la baiatul cel mare al seriei – 1 D X!!! eu ma asteptam/ speram sa fie agregatul de la 7D ei bine NU, e cel de la 1 D X si este in sfarsit foarte rapid/ precis – foarte Nikon like :)))….

De aia ma intreb oare ce o fi in capul celor de la Canon: de ce naiba ai vrea sa platesti diferenta pana la 1 D X? :)? ei, banuiesc ca cei care o fac au motivele lor bine intemeiate…

Prietenul Gradi – il gasiti la http://catalingradinariu.wordpress.com/ – a si filmat o parte din eveniment asa ca sper sa va arat si ceva footage video in curand.

Pana cand ne va pica in minutze the real shit – the production one – mai avem probabil de asteptat. Pana una alta:

+ evident chiar si pe aparatul pre production: partea de focus mult mai vivace decat la generatiile anterioare!

Cat despre diferenta foarte serioasa de pret intre generatii: depinde cui ii trebuie acest Mark III 🙂

Pentru multi – eu sunt inca la prima generatie  a lui 5D, diferenta s-ar putea sa se justifice…alt factor de luat in seama, din cate am inteles 5D  Mk II nu iese din fabricatie, un fel de overlap pe care l-am mai vazut la ceva contructori de automobile pana acum….

Comments are closed.